събота, 22 януари 2022 г.

Боксониера, която си има всичко :)

 Преди няколко месеца ми се обади стар приятел-клиент, който този път трябваше да обзавежда боксониера. Беше в голямо напрежение, защото боксониерата беше с цел да се даде за добър наем. Намира се в центъра на удобно място и в малка кооперация. Клиента ми беше наясно, че без да се помисли, можеше да се получи посредствен резултат.

Предизвикателството беше,че трябва да има всичко, както каза моя приятел ... да е удобна, да е луксозна и да носи усещането за дом.

Много се радвам, когато имам такива задачи, защо ли...ами лесно е да направиш големи помещения - бутам стени , правя декоративни стени и пр., но в една боксониера не е лесно...поне на пръв поглед.

След взимане на размерите няколко дни отделих на това да разработя няколко варианта на подредба и с клиента се спряхме на най-функционалния и приветлив от тях.

Избрах свежи цетове, включих дърво и бели акценти. Заложих на игриви нотки, като използвах плочки тип пачуърк, за да освежа кухнята и хладилника мина под приятен бар-плот. 

Една от стените направих в меко жълто,една в син деним и останалите в бяло, за да запазя светло и обширно усещане. Заложих на актуални форми осветителни тела.

Най-много време отделихме в търсене на удобен и в същото време разтегателен диван, за да може да комбинираме зона хол и зона сън. Този елемент беше важно да е качествен, защото на пазара има доста дивани с функция сън, но малко от тях стават за ежедневна употреба.

....и  разбира се окрасих с картини. Много обичам този момент, защото една картина може да направи един дом уникален и запомнящ се. Очаквайт скоро специални публикации с мои произведения дигитални картини , които може да си поръчате на файл или разпечатани.

Изнесох пералнята в коридора, заложих на голямо огледало до входната врата и лек акцент с тухлички на стената.

Мисля,че се получи ;)

А това е и крайния проект:








Можете да поръчате проект на Кухня и/или стая в онлайн магазина ми: ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар